Duhovne knjige za učenje in pridobivanje etično-moralnih vrednot

Subscribe

Newsletter

Prijava

Moj račun

Cart

Pogoji poslovanja

Spoštovani,
s pogoji poslovanja so definirana pravila pri nakupovanju preko spletne trgovine »GABRIELE-ZALOŽBA BESEDA« (v nadaljevanju: spletna trgovina), ki omogočajo kvaliteto naše usluge in zadovoljstvo kupca. Pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med njim in Gabriele-Založbo Beseda kot ponudnikom oz. prodajalcem.

Splošni pogoji

1.    Prodajalec se obvezuje, da po prejemu naročila prek spletne knjigarne, le-tega preveri po telefonu.
2.    Po potrditvi naročila s strani kupca, podane preko telefona, je naročilo nepreklicno in je sklenjena kupoprodajna pogodba.
3.    Prodajalec se obvezuje, da naročene artikle dobavi brez napake in v predvidenem roku.
4.    V primeru, da pride do kakršne koli spremembe, je o tem prodajalec dolžan obvestiti kupca ob priliki telefonske potrditve naročila ali kasneje, če razlog nastopi po telefonski potrditvi.
5.    Vse morebitne spremembe pogojev poslovanja, razen sprememb, ki so vezane na dobavo, se ne nanašajo na oddana naročila, razen če so za kupca ugodnejša.
6.    Cene v spletni knjigarni so v evrih in veljajo v trenutku oddaje naročila. Prodajalec ni zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost, zato v ceni ni tega davka. Cene artiklov, navedene v spletni knjigarni, ne vsebujejo stroškov dostave.
7.    Cene, navedene v spletni knjigarni, veljajo samo pri nakupu pri Gabriele-Založbi Beseda.
8.    Prodajalec si pridržuje pravico, da izjemoma (delno) odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov ni na zalogi ali če se ugotovi povečana plačilna rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s pogoji poslovanja. O odstopu od pogodbe bo kupca takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.
9.    Ob dostavi prejme kupec tudi račun.
10.    Jezik poslovanja je slovenski. Šteje se tudi, da je pogodba sklenjena v slovenskem jeziku.
11.    Naročila so mogoča tudi po telefonu ali elektronski pošti.
12.    Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če stranki sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, po slovenskem pravu.
13.    S klikom na gumb “Potrdi naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev oz. pogojev poslovanja, ki so navedeni v spletni knjigarni in da ste bili na te pogoje izrecno opozorjeni.

Prodajalec oz. lastnik spletne knjigarne je Gabriele-Založba Beseda, katere ustanovitev je bila v letu 2016 prijavljena pristojnemu državnemu organu v Sloveniji in ima status zasebnopravne osebe. Sedež ima na naslovu Ostrožno pri Ponikvi – del 26, 3232 Ponikva. Elektronski naslov je kontakt@gabriele-zalozba.com.

Način plačila in stroški dostave

Plačati je mogoče po povzetju, s plačilno kartivo preko Paypala ali predračunu. Kupec se pri naročilu odloči za način plačila. Naročeno blago dostavlja Pošta Slovenije. Pri plačilu po povzetju plača kupec dostavljalcu Pošti Slovenije kupnino, stroške dostave in provizijo za posredovanje plačila prodajalcu. Stroški dostave se plačajo po ceniku Pošte Slovenije. Pri plačilu po predračunu kupec dostavljalcu ne plača ničesar, saj vse plača pred izvedbo naročila.

Jamčenje kakovosti
Gabriele-Založba Beseda jamči za kvaliteto in ohranjenost svojih izvodov. Če pride do odstopanja od navedenega oz. do poškodbe, se obvezujemo, da vam ta izvod zamenjamo, pri čemer vse stroške krije Gabriele-Založba Beseda. Ta izvod je treba vrniti skupaj z računom oz. kopijo računa, če je na računu več postavk glede prodanih artiklov.

Zasebnost podatkov

Da bi uspešno obdelali vaše naročilo, potrebujemo vaše ime in priimek, spol, naslov, e-poštni naslov in telefon. S pomočjo teh podatkov vam bomo lahko dobavili naročeno blago ter da vas lahko obvestimo o trenutnem statusu naročila.
Če želite prejemati e-mail novice o novih izdajah, potrebujemo vaš e-mail naslov. Če take vrste obvestil ne želite prejemati, se lahko vsak trenutek odjavite in vaš e-mail naslov bo izbrisan.
Poleg navedenih zbiramo, analiziramo in obdelujemo podatke o artiklih, ki jih naši obiskovalci iščejo in kupujejo in o straneh, ki jih obiskujejo. Te podatke uporabljamo, da bi izboljšali ponudbo in videz naših strani, da bi vam omogočili enostavnejšo uporabo, bolj gotov in udoben nakup.
Obvezujemo se, da zbranih osebnih podatkov ne bomo uporabili v nikakršne druge namene, kot so navedeni tukaj ali jih posredovali tretjim osebam.
Kupec dovoljuje Gabriele-Založbi Beseda za neomejeno časovno obdobje zbiranje in uporabo zgoraj navedenih osebnih podatkov. Ti podatki se uporabljajo samo za potrebe nakupovanja pri Gabriele-Založba Beseda oz. pošiljanja e-novic. Kadarkoli se lahko pisno ali po telefonu zahteva, da se osebni podatki izbrišejo.

Odprema in vračilo

Zavezujemo se, da bomo naročeno blago poslali najkasneje v roku 15 dni od sklenitve pogodbe. Za zamudo pri dostavi ne odgovarjamo, če je ta nastala zaradi okoliščin na strani dostavljalca Pošte Slovenije. Če gre za plačilo po predračunu, začne teči rok 15 dni od dneva plačila predračuna.

Vaše zadovoljstvo je za nas najpomembnejše. Tudi zato lahko, ne da bi navajali razloge za to, v skladu z zakonom v roku 14 dni po prevzemu blaga, odstopite od pogodbe in nam vrnete kupljene izdelke. Po Zakonu o varstvu potrošnikov imate namreč pravico, da odstopite od pogodbe in izdelke vrnete v roku 14 dni po prevzemu blaga. Za sporočilo o odstopu od pogodbe se šteje tudi, če v prej omenjenem roku vrnete prejeto blago. Edini strošek, ki vas pri tem bremeni, je neposredni strošek vračila blaga, ki nam ga je potrebno vrniti v roku 30 dni od sporočila o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni obliki, razen če je blago uničeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. V roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe vam bomo vrnlli plačano kupnino. Prosimo vas tudi, da nam pošljete podatke o svoji banki, da bi vam lahko vrnili kupnino za vrnjeno blago, če želite prejeti denar na svojo banko. Blago lahko pisno reklamirate v roku 8 dni od prejema.

Pravice do odstopa od pogodbe nimate pri dobavi avdio ali video posnetkov, če je bil odprt varnostni pečat oz. raztrgana plastična folija, v kateri je nosilec teh posnetkov.

Od pogodbe lahko odstopijo samo fizične osebe, ne pa tudi pravne osebe in samostojni podjetniki.

Svoje ugovore, reklamacije, pripombe, zahtevke in izjave lahko pošljete na naslov: Gabriele-Založba Beseda, Ostrožno pri Ponikvi – del 26, 3232 Ponikva oz. po elektronski pošti kontakt@gabriele-zalozba.com